Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


vrijdag 10 juli 2009

Hoera.......ik ben MAMA geworden.....!!!!!

Jawel, Ik ben MAMA geworden......althans dat doet de tekst op het boekje me geloven als ik het pakje openmaak dat de postbode me bracht. Het is een........Lensbaby!

Tja, wat is dat nou weer....hoor ik je denken. Een klein 'back-to-basic' lensje met in eerste instantie twijfelachtig plastic lensjes en een op het eerste oog loszittend frontje.....en daar sta je dan met je tas vol dure hightech objectieven.....

Het objectiefje heeft een vaste brandpuntsafstand van 50 mm waarvan met een inzetlensje ook nog een 21 mm valt te maken. De voorzijde is verdraaibaar en gelukkig ook vast te zetten in elke gewenste stand. Er is geen electronische doorgifte van informatie van en naar de kamera. Dus op de M stand en dan handmatig alle instellingen verzorgen. Wat dit voor effecten heeft zie je hieronder.Niet alleen links en rechts, ook naar boven of naar beneden of een keuze ergens tussenin.... Hierdoor is het scherptepunt van het objectief ernstig te verleggen met surrealistische effecten.

Natuurlijk kun je dit soort effecten achteraf ook aanbrengen met PhotoShop of een ander bewerkingsprogramma. Maar het is natuurlijk veel leuker (vind ik) om dit met de nodige beperkingen al tijdens het fotograferen te doen. Door de frontlens tov de kamera te verzetten krijg je onderstaande effecten. Natuurlijk niet zo superscherp als een macro- of groothoekobjectief, maar minstens net zo leuk.


Door in het objectief diafragmaplaatjes te verwisselen met een magneetje, kun je van f.2.8 naar f.22 gaan en alles wat daar tussenin zit. Hierdoor kun je dus de scherptediepte naar wens aanpassen. Boven f.16 en onder f.2.8

Ook Frodo, mijn grote Noorse Boskat-kater liet het zich gebeuren. "Dat gedoe van mijn baasje met al die stukjes glas op me gericht...... pfffffffffffff"

Wel prettig, die scherpte op dat ene oog.....


Leuk speelgoed dat je natuurlijk, net als filters, spaarzaam moet gebruiken.
Maar wel heel leuk om mee te spelen. Je gaat hier zeker meer van zien.

1 opmerking:

  1. Ik heb mij ook een composer aangeschaft... het is echt niet makkelijk om daarmee goede resultaten te behalen...
    Groeten

    Lamp
    http://lampfotografie.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen