Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


donderdag 9 juli 2009

Terugkijken?

Afgelopen weekend hebben een aantal van jullie het horen onweren en er zijn er zelfs die beweren daarbij ook lichtflitsen te hebben gezien vanuit de Hoekse Waard. Het per ongeluk verwijderen van mijn weblog-account was dramatisch. Maar zoals een aantal van jullie terecht opmerkten: "je bent misschien je blogs kwijt, je avonturen (lees: je ervaringen) nemen ze je nooit af!" ..... waarvan akte!
"Gelukkig hebben we de foto's nog!" zou ik haast zeggen. En dat is natuurlijk ook zo.

Afgelopen januari was ik samen met Marjo en Jasper in de bergen van centraal Japan waar we de prachtige Sneeuwmakaken fotografeerden. Een buitengewone ervaring. Er liggen nog heel veel foto's te wachten om te worden uitgewerkt en ik mijn boek kan gaan maken.
Als je door die foto's bladert dan komen de herinneringen weer heel snel bij je terug.

Ik mag dus niet blijven treuren om het verlies van alle verhalen, maar ga er weer hard tegenaan om de 'nieuwe' weblog snel op te starten met nieuwe avonturen.
Niet terugkijken dus maar vooruit!Maar afgelopen avond was ik bij mijn fotomaatje Jasper die voor mij nog een aantal foto's had die ik nog niet had gezien. Foto's die hij van mij maakte in Japan en Ierland. Tja, dan moet je toch weer even terugkijken én terugdenken aan die prachtige ervaringen en avonturen.
Vandaar dat ik jullie met groot plezier nog even laat meekijken én terugkijken op de laatste twee reizen waarvan nog duizenden foto's liggen te wachten om te worden geselecteerd en uitgewerkt.
Jasper, bedankt voor de leuke platen!Tijdens onze reis naar de zuid-oostkust van Ierland maakte ik van heel dichtbij kennis met de Jan Van Gent. Deze imposante zeevogel met een spanwijdte van ruim 2 meter komt heel laag overvliegen als je rustig onderaan de klif gaat zitten. Het is een feest om hier alleen al te mogen zijn. Ik heb eerst ook maar eens even een half uurtje alleen maar zitten kijken en genieten voordat ik besloot om te gaan fotograferen. Ik voel me dan een zeer bevoorrecht mens!Op de voorlaatste dag van ons verblijf in Ierland bezochten Jasper en ik de oudste werkende vuurtoren in Europa. Met lange sluitertijden, een woest golvende branding en een prachtige zonsondergang maakten we de onderstaande opname.


We gaan er weer hard tegenaan om er een mooi blog van te maken. Jullie zijn van harte welkom!

1 opmerking:

  1. Heeeele mooie foto's maarten!
    ik vind vooral die foto die Jasper heeft gemaakt van jou en die aap heel leuk. jullie kijken allebei hetzelfde hahahaha!

    xx Jessica ;)

    BeantwoordenVerwijderen