Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


woensdag 26 augustus 2009

COBRA nieuw blussysteem

Voor de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond was ik afgelopen week aanwezig om een fotoverslag te maken van de introductie van een nieuw revolutionair blussysteem waarvan er maar één in Nederland in gebruik is. En laat dat nou net in onze regio zijn: de Kazerne Leemkuil in Hoogvliet is de gelukkige bezitter van deze bluseenheid, geplaatst in een afzetcontainer.

Het idee is dat bij een grote moeilijk te bestrijden brand in een huis, loods, fabriek, container enz de brandbestrijders niet naar binnen kunnen vanwege de grote hitte. En als dat wel zou kunnen is het openen van een deur of andere toegangsweg voldoende om veel zuurstof naar de brandhaard te sturen waardoor de brand nog heviger wordt. Van buitenaf bestrijden dus is de oplossing. Maar hoe kom je door een dikke muur of containerwand heen.

De oplossing is een lans waardoor water onder druk van 300 bar gespoten kan worden, vermengd met een soort straalgrit dat binnen een minuut een straattegel kan doorboren. Een miniscuul gaatje van niet groter dan anderhalve centimeter is voldoende om een fijne waternevel naar binnen te sturen waardoor de brand snel wordt gedoofd en de temperatuur heel snel daalt. Men heeft nog geen materialen ontdekt die niet te doorboren waren met deze lans.......


Tijdens de perspresentatie werden diverse objecten doorboord en in no time geblust. Natuurlijk was er ruim tijd voor interviews en poseerplaatjes. Diverse media (oa TV Rijnmond, SBS 6, ANP, RTL 4 en VRR Journaal en natuurlijk veel schrijvende en fotograferende pers) deden verslag van dit unieke blusmateriaal.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten