Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


donderdag 20 augustus 2009

Workshop Macro-fotografie

Afgelopen week hebben we met een aantal enthousiaste deelnemers de workshop Macro-fotografie gedaan. Voor deze gelegenheid hebben we een tweetal gebieden bezocht die beiden een eigen karakter en mogelijkheden hebben om mooie macro-platen te kunnen maken.
Het eerste gebied is de Tiendgorzen, gelegen naast de veerstoep van Nieuwendijk, het veer naar Tiengemeten. Ondanks dat dit gebied binnen de Deltawerken valt loopt het door het niveauverschil in het Haringvlliet toch met regelmaat onder water. Dat levert natuurlijk een heel bijzonder landschap op. Het gebied heeft veel foto-mogelijkheden maar is niet al te groot en dus overzichtelijk zodat ik makkelijk bij iedereen even langs kon lopen om hier en daar tips en trics te geven.

...... hoewel sommigen wel heel erg hun best deden om niet op te vallen.......


Hoewel dit, op het oog, droge gebied druk wordt bezocht stond je toch regelmatig tot je kuiten in het drassige land. Maar dat hield de deelnemers gelukkig niet tegen.

Na een gezellige lunch zijn we het bos ingegaan. Ook dit bosgebied, waardoor een eeuwenoud stroompje loopt, leent zich prima voor de workshop omdat het niet al te groot is en ik dus bij iedereen weer even langs kan.
Geweldig om te zien hoe iedereen bezig is om zijn of haar mooiste plaat te schieten en daarvoor echt alle moeite doet.Na het avondeten heeft iedereen zijn of haar twee mooiste foto's ingeleverd om besproken te worden. Er kwamen weer prachtige platen voorbij, waarvan hieronder een drietal voorbeelden. Sommige deelnemers waren weer verrast over hun eigen kunnen, sommigen overtroffen zichzelf wederom.......
We hebben genoten van alle mooie foto's van deze dag.En ik ben ook uiterst tevreden over de resultaten, maar toch ook vooral over de gezelligheid en saamhorigheid van deze diverse groep waarbij iedereen toch weer mét elkaar fotografeerde.
We gaan op naar de volgende workshop........ ik kijk er naar uit!Geen opmerkingen:

Een reactie posten