Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


dinsdag 22 september 2009

Soms zit het mee........soms..........

Soms zit het mee.....soms zit het tegen. Hoewel mijn computer beveiligd was tegen het verlies van data ( lees: fotowerk) dmv een Raid5 samenstelling, bleek dat het verkeerd wisselen van een defecte harde schijf door de leverancier tot een groot drama leidde. Alle data was verdwenen......geen foto's meer, geen software.......
Gelukkig heb ik natuurlijk een back-up draaien waar al mijn foto's zijn opgeslagen......althans....de meeste.....
Je begrijpt het al, ik was inderdaad toch een aantal foto's kwijt. Gelukkig (nou ja......) voor het grootste deel opdrachtenwerk van dit jaar. Deze foto's zijn dus afgeleverd en dus heeft de opdrachtgever hiervan drie DVD's gekregen. Kwestie van even opvragen en ik heb ze ook weer in het archief.
De schade leek dus beperkt.
De computer werd voorzien van een nieuwe harde schijf en kon weer opnieuw worden opgestart. Tijdens de installaties begaf de voeding het.......... nieuwe voeding er in en blijven lachen........
Inmiddels draaide alles weer een paar weekjes en konden alle foto's ook weer in de computer worden overgezet. Probleem opgelost!


Afgelopen week ging het opnieuw fout. Er verscheen een melding dat er dit keer TWEE harde schijven defect waren. Tja, en dan werkt een Raid5 samenstelling ook niet meer. Dus.....weer alles kwijt: geen software.....geen foto's........ en grote paniek.

Mijn hele bedrijfsadministratie was zoek......... Gelukkig heeft Leendert me enorm geholpen om alles weer op orde te krijgen. En de verloren administratie boven water te krijgen. Wat een klus en tot diep in de nacht........Wat voel je je dan hulpeloos.......

De computer is weer weg om de schijven te laten vervangen. Dan kunnen we weer van voor af aan beginnen. Opnieuw alle data overzetten en software installeren.

Ik heb hier en daar wat mailtjes en zo gemist. Excuses als je nog geen berichtje van me heb gehad. Het is nogal rommelig geweest.
Ik hoop snel weer operationeel te zijn.........


Geen opmerkingen:

Een reactie posten