Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


donderdag 7 januari 2010

Vuurwerk......op 5 januari

Afgelopen dinsdag trok de vrieskou nog steeds over Nederland en er lag nog steeds een dikke witte deken over de regio. Reden om in alle vroegte met het veer over te steken naar het eiland Tiengemeten. Het is nog donker als ik samen met fotomaatje Sander op de grote veerpont stap die ons naar het eiland zal brengen. Het is koud maar in het verre oosten zien we al een klein spoortje van de opkomende zon. In het donker stappen we door de verse sneeuw in de richting van de westpunt. Het ruigste gedeelte van het eiland waar we de Schotse Hooglanders hopen te vinden. We zijn zeker de eersten die hier vandaag lopen, de enige 'voetsporen' die we ontdekken zijn die van hazen, konijnen en ganzen......."leave nothing but footsteps, take nothing but pictures". We worden getrakteerd om een spectaculaire zonsopgang die ik vastleg door een 12 tal opnames aan elkaar te leggen tot een panorama. Nu wordt de prachtige lucht pas echt goed zichtbaar.


Ik heb me voorgenomen om dit jaar wat meer te gaan experimenteren met de LensBaby. Dat onmogelijke lensje met verplaatsbaar scherptepunt waarvan het effect doet denken aan de oude boxcamera'tjes. Ik blijf het leuk vinden........

Aan de westpunt van het eiland ontmoeten we de kudde Schotse Hooglanders. Het blijven prachtige dieren die geweldig uitkomen in dit winterse landschap....... zo zou Nederland er een paar eeuwen geleden uit hebben kunnen zien........


Een van de laatst overgebleven huisjes op het eiland. Waar vroeger de landwerkers woonden staat het nu eenzaam en afgetakeld, omgeven door een grote ijsvlakte. Overigens ook een panorama van 6 opnames.

In alle vroegte rondwandelen op het eiland geeft een apart gevoel. Met een beetje fantasie waan je je een ontdekkingsreiziger. Overigens maakt een blik op de verre horizon je wel weer meteen wakker hoor. Maar het is wel lekker om tijdens je wandeling over het krakende laagje ijs op de ondergelopen polder even weg te dromen.

Het was een geweldige ochtend met al die prachtige luchten als een verlaat vuurwerk en vergezichten én natuurlijk de Hooglanders. Een goed begin van het nieuwe jaar!


1 opmerking:

  1. Dag Maarten,
    het moet inderdaad een apart en heerlijk gevoel zijn geweest. Prachtige reportage !

    BeantwoordenVerwijderen