Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


dinsdag 31 augustus 2010

fotoworkshop roofvogels

Roofvogels....... wie is er niet onder de indruk van deze prachtige imposante dieren, hoe groot of hoe klein ook. Een prachtig onderwerp te fotograferen. In de vrije natuur best lastig want om een goede plaat te maken zonder verstoring is knap lastig. Ik heb het geluk dat er bijna elke dag een kiekendief boven mijn tuin hangt om in het veld te jagen op muizen en konijntjes.

Om het wat makkelijker te doen en wat uitzonderlijke soorten te kunnen fotograferen die zich (helaas) niet in mijn achtertuin wagen, besloot ik kort geleden een workshop te volgen bij collega Steven Ruiter, die net als ik, meerder malen de zeearenden in de Oderdelta fotografeerde.
Onder het motto: 'er valt elke dag weer wat nieuws te leren' pakte ik mijn fototas met alle objectieven en hoopte op goed weer: dwz dreigende luchten, mooi gefilterd licht enz.

We kregen een keur aan prachtige roofvogels voorgeschoteld op blok. Ze zitten dan vast en kunnen, met enige voorzichtigheid en rust, goed benaderd worden.
Hierboven de Afrikaanse Oehoe die me altijd weer doet denken aan Oehoeboeroe uit Paulus de Boskabouter (ben ik echt al zó oud?)
Uit de prachtige dreigende lucht begon op een gegeven moment toch aardig wat water te vallen. Bijna iedereen vluchtte met apparatuur naar binnen in de schuur. Maar ik wist wat de regen met de vogels zou doen........mooie druppels op het glanzende en vettige verenkleed levert mooie platen op. Wat langere sluitertijden levert vallende druppels op.
Na verloop van tijd gaan ze hun verenpak opschudden......... daar wilde ik platen van hebben.....

Het Amerikaanse Torenvalkje verzoop zowat in de regen. Maar ook hij deed wat er van hem verwacht werd......hij schudde lekker al het water van hem af......Zoals jullie weten mag ik graag een beetje experimenteren. Vanuit een laag standpunt op mijn buik in het natte gras (ben die dag niet meer droog geworden......) én met de Lensbaby op de camera het Amerikaanse Torenvalkje nog een keer opgezocht.......


In de middag werden door verschillende valkeniers de vogels vliegend aangeboden voor de foto.
Op het moment dat ze afremmen om weer op de handschoen te landen is mijn favoriet....


De Afrikaanse Zeearend kreeg in de lucht een eendagskuiken aangeboden. Beetje raar plaatje want deze kuikens vliegen nog niet natuurlijk. Maar wel spectaculair....


Ook de slechtvalk maakt hier zijn opwachting en dook met snelheden van meer dan 200 km/uur op de loer. Met de 200-400 mm lukte het me om hem in de lucht vast te leggen.


Het was een geweldige en vooral ook gezellige dag onder de bezielende en enthousiaste leiding van Steven, bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten