Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


woensdag 2 maart 2011

lekker net even anders......

Zoals de trouwe lezer van mijn weblog weet, fotografeer ik al weer geruime tijd voor het Netwerk Magazine van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Ik wordt er op uit gestuurd om de foto's te maken die de artikelen moeten illustreren. Dat brengt me vaak op hele leuke plaatsen en ik ontmoet leuke en interessante mensen.

Ik vind het een uitdaging om die foto's net even wat meer 'gevoel' mee te geven.....mijn gevoel..... Ik wil mensen fotograferen zoals ze zijn. Geen stijve portretjes, dan kun je net zo goed een pasfoto inleveren..... Nee, het moet iets extra's hebben waardoor je naar het artikel wordt toe getrokken en je bewust blijft hangen om het te lezen.

Bij de Blusgroep Bernisse waren vier spuitgasten 'In naam van Hare Majesteit' geridderd voor hun verdiensten. Ze werden geinterviewd en daar moest een plaat bij. Ik zag het al voor me: vier strakke gezichten met hun ridderorde in een doosje dat ze braaf omhoog houden voor de foto.
Terwijl ik een een behoorlijke sneeuwstorm richting Bernisse reed (voor die ene plaat.....) spookten de gedachten door mijn hoofd......Wat moest ik daar nou mee.
Tijdens het interview luisterde ik mee en daar vielen de magische woorden: teamwork, plezier in je werk, een brandweer-familie, trots!

Ik stelde voor om in de garage een blusjas aan te trekken en daar, geheel tegen de draagregels in, de onderscheiding op te spelden. Het plezier dat de mannen hadden deed de rest en leverde een ontspannen en vrolijke plaat op van vier mannen die trots zijn op wat ze doen!

De direkteur van de Dienst Milieubeheer Rijnmond moest op de foto. Wat ik niet wist was dat deze dienst in een prachtig pand is gevestigd waarin vooral organische elementen de hoofdrol hebben. Prachtige glazen wanden, veel planten, muurschilderingen, groene zithoeken enz. De direkteur leidde me hartelijk rond en onderweg maakten we verschillende foto's. Op de terugweg naar zijn kantoor ontdekte ik het trappenhuis dat als een 'slakkenhuis' gevormd was. Mijn plaat was gemaakt......

De introductie van het Snelle Interventie Voertuig van de Brandweer Rotterdam aan alle burgemeester van de regio is niet echt een spetterend moment. Mannen in netten pakken die goedkeurend langs een brandweervoertuig lopen dat staat opgesteld in de tuin van het stadhuis in Rotterdam.

Maar toen Burgemeester Aboutaleb de hogedrukspuit in handen kreeg, het licht uit de schijnwerper op het dak een mooi strooilicht gaf en hij bijna een kollega burgemeester van de sokken spoot, zat er toch een dynamische plaat in.
Een laag standpunt waardoor een wat ander perspectief, een mooi invulflitsje op tweede gordijn en de lachende burgemeesters en brandweermannen maakten het af.

Het blijft zo leuk om dat magazine te vullen met foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten