Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


dinsdag 17 mei 2011

reakties op de workshop roofvogelfotografie

Dennie Wulterkens:

Roofvogels en zoveel méér!
Je schrijft je in voor een workshop roofvogelfotografie. Waarom doe je dat? Het leek mijzelf een uitdaging om een mooie foto te maken van een ontzagwekkend dier. Maar de workshop werd zoveel méér dan dat. Al bij het arriveren op de knusse boerderij wordt je meegenomen in de vriendelijk sfeer die er hangt en die je de hele dag niet meer loslaat. De goed gevulde koffietafel werd aangevuld met een bevlogen verhaal van Marijke, eigenaresse van de Roofvogelboerderij. Binnen een uur was mijn kennis over roofvogels aangevuld met essentiële informatie waarbij we tijdens het fotograferen goed gebruik konden maken. Het meer technische verhaal van Maarten was de perfecte aanvulling. Daarna kruipend door een weiland naar een vogel met de camera voor je neus. Op zoek naar een mooi portret. Het genot komt in twee delen: het is indrukwekkend op om zo’n korte afstand naast een geweldige vogel te liggen. En ’s avonds thuis blijk je fraaie opnames te hebben gemaakt waarbij je niet alleen onder de indruk bent van alweer de vogel, maar ook van jezelf! ’s Middags was een heel ander verhaal. Snel voorbijkomende vogel vastleggen op de gevoelige plaat is heel andere koek. Ik heb daarbij mijn camera moeten instellen en gebruiken zoals ik nog nooit eerder heb gedaan. Alweer zo’n positieve leercurve!
Tot slot nog even vermaakt worden door ooievaars en zelfs twee grote pelikanen, wie verwacht nou zoiets? Daarna met elkaar nog even gezellig nakaarten om voldaan naar huis te rijden. Het was een mooie, zonovergoten dag die zoveel méér bood dan ik had kunnen denken. Rijdend naar huis zag ik een buizerd op een hectometerpaaltje zitten. Nu weet ik waarom’ie daar zit en wat’ie denkt…….. Leuk toch?

Ik heb het nog staan vertellen aan Ben en Marijke. Ben was bijna verbaasd over de manier waarop wij ons als groep presenteerden. Daardoor kwam ik op het idee om eens te benoemen waarom zo’n gevoel van euforie ontstaat. En het is inderdaad het totaal aan indrukken, die allemaal positief zijn. Dat versterkt elkaar: mooi weer, gelijkgestemde mensen, het bijzondere voorrecht hebben om zo in de nabijheid te zijn van die bijzondere dieren, de bijzondere interactie (wie heeft nou een ‘close encounter’ met twee pelikanen….?), het verruimen van je kennis, het opwaarderen van je vaardigheden, de heerlijke ambiance met goed eten en drinken, kortom: een opeenstapeling van positieve indrukken. Daarom: het is zoveel méér dan fotograferen.
Ik begrijp zo goed wat je bedoelt met het feit dat je dit mensen wilt bieden. Ik probeer hetzelfde te doen met mijn duiken. Dan ben je ook op bevoorrechte plaatsen en gaan er veel dingen op die ook voor afgelopen donderdag golden. Maar wat ik daarvan heb geleerd: je kunt mensen wel positieve dingen aanbieden, ze moeten het zelf ook als zodanig ervaren. En dat is iets wat veel mensen in onze maatschappij zijn verleerd, is mijn mening.
Maar donderdag viel het kwartje op de juiste plek. Grappig dat je dat dan blijkbaar ook uitstraalt en ook leuk dat iemand als Ben dat weer oppakt.
Leuk dat je even in het album hebt gekeken. Ik stuur je bij deze ook nog even de foto van het dwerguiltje. Het leuke daarvan vind ik dat het me (diverse malen) is gelukt om het gras zo vaag op de voorgrond te krijgen.Femke Stalpers:

Hierbij wil ik je ook nogmaals bedanken voor een superleuke dag!! Ik heb het echt heel leuk gevonden en ben verbaasd over mijn resultaten. Had niet verwacht dat er nog goede foto's uit zouden komen, maar het is gelukt. Als je volgend jaar weer gaat dan mag je mij vast inschrijven ;-)Kathleen Gouw:

Ik wil nog even zeggen, dat ik een fantastische dag heb gehad en dat
iedereen die niet mee is geweest wat gemist heeft. De sfeer was leuk de
lunch was heerlijk. We hebben veel gelachen, kortom zeker voor herhaling
vatbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten