Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


vrijdag 22 juli 2011

dat eeuwige gevecht.......

Al sinds jaar en dag is er een soort van strijd tussen de Nikon en de Canon fotografen. Waar dat vandaan komt? Ik weet het niet echt. Het is denk ik vergelijkbaar met de liefhebbers van Volkswagen en Opel of motorrijders en automobilisten.
Ik heb wel eens iemand horen zeggen: "You can with a Canon - wat met een Nikon nie kon......" ..... geweldig!
Ik vind het soms wel grappig, die fanatieke voorliefde voor je eigen merk.

Deze 'strijd' uit zich natuurlijk ook nog eens extra in de mooie zwarte objectieven met gouden randje van Nikon en de mooie witte objectieven van Canon.
Onlangs heb ik eens een Canon 400 mm in mijn handen gehad en ik moet zeggen dat het gewicht van dit objectief ten opzichte van  mijn zware 200-400 mm wel erg prettig was.

Ik heb zelfs een zeldzame witte (hoewel Nikon hem grijs noemt ;-) 70-200 mm f.2.8 die inmiddels te koop staat.
Niet om de Canon gebruikers een oog uit te steken hoor.....

Hoewel mijn eerste echte spiegelreflex een Canon Ft-b was, waar ik vreselijk veel plezier aan heb beleefd, ben ik al weer heel lang erg blij met mijn Nikon apparatuur. Na de F4, de D1 en de D2 heb ik nu een D3 en kijk reikhalzend uit naar de verwachte D4. Ik verbaas me er steeds weer over hoe een perfecte kamera nog beter kan......

Op het internet kwam ik onderstaande foto tegen die me wel deed glimlachen..... het ultieme schaakspel, compleet te huur voor ruim $9000 per week......

foto LensRentals.com/PetaPixel.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten