Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


zondag 28 augustus 2011

Fotoworkshop Macro-fotografie

Afgelopen week zijn we met een gezellige groep op pad geweest voor een fotoworkshop Macro-fotografie.
Het weer was veelbelovend, het licht prachtig dus dat moest goedkomen........
In Rhoon hebben we een nieuw onderkomen gevonden waar we een gezellige ruimte tot onze beschikking hebben. Daar begonnen we met een korte uitleg.


Vervolgens zijn we naar de Rhoonse Grienden gewandeld. Helaas begonnen donkere wolken zich samen te trekken en het begon zachtjes te regenen.

Nou riep een wijs man ooit: "slecht weer bestaat niet.....!"  maar voor sommige deelnemers was het toch wel even wennen. Gelukkig waren de meesten goed voorbereid met rainsleeves, regenhoezen, en regenkleding.
Juist de regendruppels gaven een extra dimensie aan de foto's, zoals later bij de nabespreking wel duidelijk werd.
Al snel hield het op met zachtjes regenen........en gingen de sluizen open.
Maar de echte die-hards laten zich natuurlijk niet uit het veld slaan.......Donny heb ik een tijd geleden besmet met het GoPro-virus en hij neemt dat ding echt overal mee naar toe. Gewoon, voor wat bijzondere snapshots. Heel geinig!


Na de meegebrachte lunch op onze beginlokatie opnieuw er op uit om de regen te trotseren. Nu in een klein bosgebiedje in Rhoon-Noord. Klein, maar wel vreselijk mooi en buitegwoon geschikt voor een workshop omdat ik bij iedereen even langs kan lopen. 

Rond vier uur had iedereen zich weer verzameld op ons honk om de resultaten van deze dag uit te zoeken en twee foto's aan te leveren voor de nabespreking.
Dit alles werd onderbroken voor een heerlijke Chinese maaltijd die door Marjo en Hans werd gehaald. Daar waren we dan ook wel aan toe......


Het was een heerlijke dag, veel enthousiaste gezichten, prachtige resultaten en de regen bleek toch absoluut een meerwaarde te hebben op de resultaten van de foto's. 
Ik ben er van overtuigd dat bijna iedereen zichzelf weer heeft overtroffen, alhoewel niet iedereen zijn vooraf gemaakte plannen kon uitvoeren.
Maar als je naar de onderstaande resultaten kijkt, mag iedereen trots zijn! Bovenal was het een gezellige dag!

Anneke

Dennie

Donny

Grea

Hans

Karin

Kathleen

Lida

Marjo

Sander

Sylvia

Theo
1 opmerking:

  1. Hoi Maarten

    Mooi verslag, prachtige Macro's en Donny met z'n GoPro is ook heel herkenbaar :)

    Groet
    André

    BeantwoordenVerwijderen