Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


zondag 3 juni 2012

Een droom......

Toen ik een jongetje van zo'n tien jaar was vrat ik natuurboeken. Het maakte niet uit waar het over ging.... dieren, landen, avonturen... Elke natuurfilm op televisie was er voor mij..... Met het idee dat ik het daar mee moest doen en nooit gedacht dat ik ooit nog eens plaatsen zou bezoeken en dieren zou ontmoeten die ik in de boeken en op tv zag.
Mijn interesse werd aangewakkerd door mijn Oom Joh die me zo vreselijk veel wist te vertellen over de natuur. Van hem kreeg ik mijn kennis mee over bloemen, planten bomen en paddenstoelen.
Later, op de MAVO, was biologie mijn favoriete vak en ik bracht heel wat uurtjes door in de polders. Niet wetende dat ik ooit in de polder zou gaan wonen en deze natuur mijn achtertuin zou worden.

Ik droomde van al die mooie plaatsen. Ik zag in de boeken en op televisie leeuwen in de Serengeti. Zo'n 15 jaar later stond ik zelf op de Serengeti....En vorige maand stond ik oog in oog met 's werelds grootste en gevaarlijkste landroofdier de ijsbeer. Wat een avonturen..... Ik voel me een bevoorrecht mens!

Een van mijn dromen die nooit werd vervult was het zien, en later natuurlijk ook fotograferen, van papegaaienduikers.
Die kleine koddige vogeltjes die hoog op de kliffen zitten en hun bek vol kleine visjes hebben. De plaatjes uit de boeken zweefden al ruim 35 rond in mijn hoofd.....


Afgelopen week was ik op een klein eilandje waar naast de prachtige Jan-van-Genten ook mijn kleine vriendjes wonen.
Het zijn er niet zo vreselijk veel. Dus je moet een beetje geluk hebben. Maar mijn droom kwam eindelijk uit!........ en zo kon ik met een tevreden glimlach huiswaarts.....
Blijven dromen kan dus geen kwaad.....

"Shoot for the moon.....!"

foto Jasper

3 opmerkingen:

  1. Haal alsjeblieft die grijns van je gezicht :-)

    Mooie platen

    Freddy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En die droom bleek nog mooier dan ooit gedroomd en gezien in je boek toen je 16 was..... zucht....Prachtig weer buum..., je buvie es

    BeantwoordenVerwijderen