Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


vrijdag 24 augustus 2012

Testvluchten in volle gang!


Na de instructiedag met onze nieuwe foto-helicopter wordt het tijd om zelf zoveel mogelijk vlieguren te gaan maken.
We maken elke keervluchten van ongeveer 10 minuten.
Met de vier accu's die we nu hebben kunnen we om de beurt vliegen. Dat is overigens voorlopig best wel lang genoeg want we merken dat na 10 minuten vliegen de concentratie begint af te nemen en je makkelijker fouten maakt.


We hebben onder de helicopter de GoPro camera opgehangen zodat we in elk geval ook alvast wat beelden kunnen zien vanuit de lucht. Zowel film als foto's zijn mogelijk. Omdat de camera nog niet in de juiste beugel is opgehangen zien we op de beelden nog wel de rotorbladen en het landingsgestel, maar het gaat even om het idee.
Later zal en een grote beugel onder komen waarin een grotere camera zal worden bevestigd.


Voorafgaand aan elke vlucht dienen een aantal controles te worden doorlopen. Eenmaal in de lucht moeten alle bedieningen uiteraard goed werken want dit ding wil je echt niet op je hoofd krijgen. 
Straks zal de 'piloot' zich uitsluitend bezig houden met de helicopter en het vliegen, de 'fotograaf' zal zich bezig houden met de kamera en de bediening daarvan.
Voorlopig nog even toekomstmuziek want we moeten nog wel wat uurtjes maken.Het is absoluut een waanzinnig leuk project waar we aan begonnen zijn. Groot voordeel om dit samen te kunnen doen want we kunnen elkaar controleren en aanvullen waar nodig.
Wat we wel merken is dat we snel vorderingen maken. Zonder onszelf op de borst te kloppen maar dat kregen we al mee tijdens de training. Het blijkt zeker waar te zijn en dus zul je op deze weblog snel weer nieuwe platen en filmpjes gaan zien.


WORDT VERVOLGD......!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten