Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


zaterdag 29 september 2012

Fotoworkshop Aardhuis

Afgelopen week de eerste van twee workshops in het najaar waarbij we op zoek gaan naar Nederlands Grofwild.
In een druilerige regen komen we aan op een prachtige locatie nabij Apeldoorn.
In dit gebied zijn damhert, wild zwijn en edelhert bij elkaar gebracht in een beheersbaar gebied.
De kans ze hier te kunnen fotograferen is veel groter dan in de vrije wildbaan. En als je maar een paar uur de tijd hebt is dat een welkome 'aanpassing' van het avontuur.We begonnen de wandeling, gehuld in regenjassen, vuilniszakken en poncho's met een rondleiding van de natuurgids. Zij vertelde over de geschiedenis van het gebied en de dieren die daar leefden.Al snel werd het tijd om te gaan fotograferen want we zagen de damherten de weg oversteken en de wilde zwijnen stonden al op ons te wachten.

In de middag werden de edelherten bijgevoerd en verzamelde de groep zich in de observatiehut.
We werden verwend.......
Het grote hert had zich met zijn roedel op enkele tientallen meters vanaf de observatiehut gepositioneerd en had het druk om de jonge dames bij elkaar te houden. Af en toe kwam er een ander nieuwsgierig mannetje kijken die hij natuurlijk stoer wegjoeg. Dat leverde mooie beelden op.
Omdat ik tijdens een workshop eigenlijk nooit zelf fotografeer heb ik mijn eerste 'digiscoop' ervaringen opgedaan met mijn verrekijker en de Nikon P300 compactcamera......
Ook de damherten kwamen snoepen van het lekkers.
Het grote edelhert kwam nog even stoer door het struikgewas vlakbij de hut tevoorschijn en dat leverde mooie portretten op.In de middag zijn we verhuisd naar het Pannenkoekenhuis Berg & Dal waar alle deelnemers hun mooiste foto's konden uitkiezen van die dag.
Uiteraard onder het genot van een lekkere kop soep en een pannekoek.Omdat Theo jarig was hadden we natuurlijk wel even voor een passende verrassing gezorgd.
Een succesvolle dag werd werd afgesloten met een presentatie van de mooiste beelden van die dag waarbij menigeen zichzelf weer overtrof......

1 opmerking:

  1. Maarten, het was een superdag en we hebben er weer van genoten ! De resultaten zetten we op "mijn album"

    Cock en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen