Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


zondag 16 september 2012

Fotoworkshop Roofvogels

Onlangs waren we weer te gast bij Ben & Marijke om op hun prachtige nieuwe locatie een fotoworkshop Roofvogelfotografie te doen.
Zeker geen roofvogel'show', maar een dag vol prachtige fotomogelijkheden, dicht bij de vogels.......
Natuurlijk onder de veilige en motiverende leiding van de valkeniers.
Voor de fotografische ondersteuning was ik uiteraard de gehele dag beschikbaar om beginnende en gevorderde fotografen thuis te laten komen met mooie platen.


In een prachtig nieuwe ontvangstruimte kregen we van een van de valkeniers van deze dag een informatief verhaal over de locatie en de roofvogels en over wat straks wel en wat niet te doen. Daarna het veld in. Rondom de boerderij hadden de valkeniers tijdens mijn PowerPoint alvast een groot aantal verschillende vogels weggezet. Van heeeeeele kleine uiltjes tot de grote Amerikaanse Zeearend....
Zeg maar hoe je het hebben wilt.....! De valkeniers zorgen er voor dat iedereen prachtige platen kan schieten. Mooie portretten, sfeerbeeld, details....
Het weer is wel erg mooi en zonnig maar het levert ook wel erg hard licht op. Een uitdaging voor de deelnemers!
 De grote Amerikaan krijgt natuurlijk alle aandacht. Deze imposante vogel zo dicht mogen benaderen en fotograferen is natuurlijk een feestje!
Daarna tussen de middag een goed verzorgde broodmaaltijd met een lekker kop soep.
Natuurlijk alvast wat beeldmateriaal bekijken en ervaringen uitwisselen.Na de lunch gaan we weer het veld op waar de valkeniers al weer klaar staan om met de vogels te gaan vliegen.
Voor de fotografen langs vliegen prachtige uilen en roofvogels. Best wel lastig want het gaat soms wel snel......Ben komt uiteindelijk de Amerikaanse Zeearend vliegen en dat levert niet alleen spectaculaire beelden van de vogel op maar ook van de deelnemers......
De vogels komen soms heel laag over de groep heen vliegen en dat is wel een heel bijzondere ervaring!
 


Het was weer een geweldige dag! Veel mooie ervaringen en weer een hoop geleerd. Ben, Marijke en alle valkeniers: Hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid en hulp bij het maken van de foto's.
Volgend jaar zijn we graag weer bij jullie te gast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten