Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


zondag 27 januari 2013

Winterweer en plannen maken....
Toen ik vanmorgen naar buiten keek was het veld niet wit meer, er zaten al donkere plekken tussen. De regen en de ingezette dooi hadden hun verwoestend werk al gedaan. De witte sprookjeswereld was weg.......
Voor velen een verademing om te zien, voor anderen juist weer jammer.....het levert zulke mooie beelden op. Ik heb prachtige platen voorbij zien komen van roerdompen en waterrallen, prachtige landschappen en leuke sneeuwplaten.
Helaas.....ik ben er nauwelijks aan toe gekomen. Druk druk druk..... ik weet het, het is geen excuus...... 

Ik ben momenteel druk  bezig om mijn presentatie en de fotoworkshops voor dit jaar uit te zoeken en voor te bereiden. Binnenkort daarover meer.

Wat ik wel gedaan heb is plannen maken.....met het oog op opdrachten en projecten wilde ik een tweede camerabody hebben. Omdat mijn D3 een fullframe camera is en dus mijn objectieven ook, is mijn keuze gevallen op de D600 van Nikon. Ik had de camera op de Photokina in Duitsland al even in mijn handen gehad. Het is eigenlijk de 'instap-fullframe' van Nikon en daarmee nog redelijk geprijsd.
Binnenkort laat ik je de eerste ervaringen hier lezen en zien.


Voor een project dat twee jaar gaat duren had ik een kleine onopvallende camera nodig. Maar wel het liefst met spiegelreflexkwaliteiten.....Tja, dat is natuurlijk bijna een onmogelijke opgave.
Na het doorlezen van de talloze reviews op het internet kwam ik er achter dat de Sony RX100 een interessante keuze was. Een grotere sensor, Carl Zeiss lens met een grootste diafragma van f.1.8 en ruim 20 Megapixels. Op de Photokina gezien en goede ervaringen gehoord.
Dus ook deze kleine handzame kamera met voor een compact geweldige mogelijkheden inmiddels in mijn bezit.
De komende twee jaar gaat dit cameraatje mij dagelijks vergezellen.
Over het hoe en wat later wel meer.......
Ik zal in elk geval binnenkort wat resultaten laten zien.


1 opmerking:

  1. Goede keuze! Veel plezier met de Sony, ben benieuwd wat je er van vindt!!

    BeantwoordenVerwijderen