Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


dinsdag 23 april 2013

miniworkshop op VMBOEen oud-collega van mij, (toevallig ook) Maarten, vroeg me of ik voor een projectdag op zijn VMBO school waar hij leraar is, of ik iets zou willen vertellen over mijn fotografie en wellicht daar iets mee zou kunnen doen met de leerlingen van zijn groep.
Leek me erg leuk om te doen en zei dus volmondig JA..... Aan de slag met een korte PowerPoint en een opdracht verzinnen.
Voor mijn verhaal koos ik een aantal van mijn reizen waarbij ik de aandacht legde op de contrasten tussen mooie en lelijk. Daar zat ook de opdracht voor de leerlingen in.
Een aandachtige groep luisterde naar mijn verhaal waarbij vooral de ontmoetingen met de zeehondjes, ijsberen en Japanse Makaken wel hoogtepunten waren.
Maar ik liet ook zien hoe je vanuit verschillende hoeken het landschap op verschillende manieren kon laten zien.
Ooit eens als opdracht van mijn 'oude' leermeester gehad toen ik heel lang geleden begon met video-opnames.
Komt toch altijd weer van pas.........


Uiteindelijk mochten ze op pad in vier groepen waarin iedereen een rol had: een fotograaf, een locatie-scout, een regisseur enz. Van de school kregen ze een kamera mee en een opdracht.
Maak een foto van je school waarop je laat zien hoe mooi en/of leuk de school is zodat iedereen daar graag op school zou willen zitten.
of: Maak een foto van je school waarop je laat zien dat het daar zo vreselijk saai en ongezellig is dat echt niemand daar op school zou willen zitten.
Voorwaar niet gemakkelijk.......!
En zo gingen ze op pad. Samen met Maarten liep ik een rondje door en rond de school. Natuurlijk even kijken hoe ze bezig waren en wat ze aan het fotograferen waren.

De resultaten waren echt verrassend!
Ik zal ze op een later moment nog even aanvullen aan deze blog!

Heel erg leuk project om te doen!
Maarten bedankt voor je gastvrijheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten