Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


zaterdag 1 maart 2014

Beierse Woud februari 2014


Afgelopen week was ik, samen met mijn goede vriend en fotomaatje Dennie, in het Beierse Woud.
Dezelfde locatie waar we in het najaar nog een keer een fotoworkshop gaan houden. (er is overigens nog plaats!)
In deze tijd is het gebied bekend vanwege de 'gegarandeerde' sneeuw.... Dat levert natuurlijk mooie beelden op: lynxen en beren in de sneeuw..... wat wil je nog meer.Het leven ener fotograaf gaat niet over rozen, en Moeder Natuur had besloten om eerder uit haar winterslaap te komen. 's Nachts temperaturen van ongeveer minus 5 en overdag, na een frisse ochtend steeg het kwik naar ongeveer 10 graden in de plus......
Gelukkig lag er op een paar plekken nog wel een restje sneeuw maar over het algemeen was het blauwe lucht en felle zon. Hard licht dus en dat maakt het allemaal niet echt makkelijk.


Maar met de juiste hoeveelheid tegenlicht op de juiste plek leverde het toch wel weer mooi en 'ander' beeld op dan ik al had. Het duurde soms even maar vooral in de ochtend waren de lynxen best wel actief. Zo werd hier en daar een konijn in tweeen gescheurd en werd er mooi voor ons 'geposeerd'.
De wolvengroep was eigenlijk alleen maar goed te fotograferen in het beschaduwde bos. De felle lichtplekken tussen de bomen door leverden uitgebeten platen op. Dus ook hier werd ons geduld behoorlijk op de proef gesteld.De Europese Wilde kat was erg actief. Ze kwam regelmatig mooi voor onze camera's en toonde zich een waar fotomodel.
In een ander gebied werd ons geduld nog meer op de proef gesteld. Na ongeveer drie uur wachten vertoonden zich twee lynxen. Samen met een Duitse en Tsjechische fotograaf genoten we van hun aanwezigheid voor onze lenzen. Tevreden keerden we 'huiswaarts' naar ons hotel, met mooie verhalen en ervaringen.Als afscheid werden we gegroet door een Bonte Specht vlak voor onze neus..... een leuk extra'tje.....


Alle opnames met de Nikon D3 met 200-400 mm f.4

Voor de fotoworkshop zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Alle informatie vindt je in de groepsmail.
Voor verdere vragen kun je mij altijd even contacten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten