Welkom op mijn weblog!Op deze weblog wil ik je graag informeren over mijn fotografische activiteiten en 'avonturen'.

Onder aan deze pagina vindt je het weblogarchief waarin je nog veel meer onderwerpen kunt vinden van de afgelopen maanden.
Natuurlijk ben je van harte welkom om een reaktie te plaatsten.
Klik op de foto om deze vergroot weer te geven en middels een filmstrook alle foto's te bekijken.

Deze weblog is een onderdeel van mijn website www.maartenfotografie.nl waar je alle informatie kunt vinden over mijn fotografie alsmede een uitgebreid portfolio.

Voor mijn fotowerk gebruik ik Nikon apparatuur. Daarnaast gebruik ik ook FujiFilm X camera's.
Wil je meer weten over mijn foto-avonturen met mijn Fuji camera's en objectieven, kijk dan op mijn weblog: The Man With The Fuji


dinsdag 30 september 2014

Photokina 2014 in Keulen

In de maand september vinden we in de grote "Koelnermesse" in Keulen de Photokina. De grootste fototentoonstelling ter wereld op het gebied van nieuwe fotoapparatuur, ontwikkelingen voor de toekomst, shows, lezingen, demonstraties enz. Samen met mijn maatje Jasper rijden we al vroeg weg. We willen er zijn als de deuren open gaan en dat had een reden.


Ik wilde heel graag de lezing bijwonen van een Amerikaanse fotograaf die ik al een tijdje volg. Ik merk dat het pad waarop ik me begeef met fotograferen langzaam maar zeker zijwegen begint te krijgen en ik op zoek ben naar andere onderwerpen en doelen. Zack Arias is daarin voor mij absoluut een inspirator en de kans om hem eens 'live' te horen spreken wilde ik me niet laten ontgaan.


We zaten dus 'eerste rang' en volgden met veel plezier zijn verhaal over straatfotografie en de rol van zijn Fuji-camera's daarin. (we zaten tenslotte niet voor niets in de Fuji-stand....)
Inmiddels ben ook ik langzaam maar zeker een set Fuji-apparatuur aan het opbouwen die past bij mijn veranderende interesse.Na afloop van zijn verhaal had ik even de gelegenheid om hem de hand te schudden en hem in elk geval voor een deel de schuld te geven van de zijwegen waarop ik nu zit (;-))
Leuk om hem nu eens in levende lijve te ontmoeten.....
Jasper maakte daarvan een leuke plaat met zijn Fuji X Pro1 met 35 mm.


Daarna op de fuji-stand even kijken naar de nieuwe objectieven die eind van dit jaar en begin 2015 uit komen. Erg indrukwekkend en verwachtingsvol. Ik ben heel benieuwd en ben mijn paden aan het uitzetten........Natuurlijk konden we deze objectieven alvast even uitproberen op de modellen op de stand. Prachtige wagen hoor, die BMW i8......Ook de media is op deze beurs talrijk vertegenwoordigd om alle nieuws te bekijken en hiervan op hun weblogs verslag te doen. Op YouTube zijn veel van deze filmpjes te bekijken.


Daarna verder de Photokina op. Zowel Jasper als ik hadden nog wel een paar wensen en zo trokken we op ons gemakje de beurs over..... Soms best wel even zoeken want het is echt een gigantisch complex met veel geschakelde hallen.


Voor Jasper was dat onder andere de Canon stand en voor mij lag de interesse bij het nieuwe FullFrame model van Nikon, de D750. Ik had zo in mijn gedachte om mijn huidige FX camera's in te ruilen voor twee van deze D750 body's.


Helaas viel een en ander me toch wel iets tegen. Zou ik blanco 'in de strijd stappen' dan zou ik nu zeker wel voor de D750 kiezen. Het is echt een hele mooie camera met perfecte specs. Maar om nu mijn trouwe D3 hiervoor in te ruilen vond ik achteraf toch geen juiste beslissing, gezien het feit dat alles nog perfect werkt, het toch een forse investering  vraagt, maar ook omdat mijn aandacht steeds meer naar de Fuji-apparatuur gaat.
Wat dat voor de toekomst nog gaan brengen is me nog steeds niet helemaal duidelijk...... ik wacht het maar even af.

Mijn zware werkpaard de D3 blijft gewoon nog vol in bedrijf en samen met de perfecte Nikon objectieven heb ik nog steeds een uitstekende en betrouwbare reportage-set.
Sorry Nikon....... voor nu even niets nieuws....... We zullen zien waar mijn 'trap' heengaat......


Tussen alle prachtige noviteiten bleek Jasper's interesse toch wel erg ver af te dwalen, zijn suikerspiegel te dalen en ik heb hem dus maar even meegenomen naar een wat beter omgeving.......


Natuurlijk even over de Leica stand......het blijven toch wel hele mooie camera's en objectieven, een heel apart design, kwaliteit en systeem, voor de ware liefhebber....Dit jaar bracht Leica een jubileumuitgave uit, de M60.
Roestvrijstaal, loeizwaar, uiteraard handmatig scherpstellen.... maar oh oh oh wat mooi......Jawel, het is echt een digitale camera...... maar je foto's zie je pas thuis....net als vroeger als je beelden ontwikkeld en afgedrukt waren. Er zit namelijk geen beeldscherm op......


Wil je hem kopen? Pech......er zijn er maar 600 van gemaakt die vrijwel allemaal al verkocht zijn....voor $ 19.000 per stuk......Maar dan heb je ook wat. Wel in een luxe doos natuurlijk.....
Niet uitpakken, doos dicht laten en hij wordt elke dag meer waard.......

Tja, dromend over zoveel moois... moe van alle indrukken.....een zak vol met wensen en ideeen.... En bovenal weer een gezellige dag gehad!


Onderweg alles nog even de revue laten passeren. ER staat veel te gebeuren. We hebben weer mooie plannen gemaakt en er staat nog een hoop leuks in de agenda.....daarover later.....
Praten praten praten over wat het gaat worden, wat het kan worden..... D750 ?? Fuji X pro2 ??  veranderende paden ??
"Changing Photography"........   zeker waar......!!!!!


1 opmerking: